Welke opbergbox voor tuinkussens gebruiken? Dit zijn de beste opbergboxen van 2021!

Een opbergbox voor tuinkussens, welke is het meest geschikt om te gebruiken? In dit artikel vertellen wij je wat de beste opbergboxen voor tuinkussen zijn en waar je bij het kopen van een opbergbox nu eigenlijk op moet letten.

Tuinkussens nemen best wat ruimte in beslag. Waarschijnlijk wil jij ze het liefst opbergen zonder dat ze telkens in het zicht of in de weg liggen. Een opbergbox maakt dit mogelijk en beschermt de tuinkussens tegen vlekken en beschadigingen.

Een opbergbox voor tuinkussens heb je in verschillende soorten en maten. Het vergelijken en het vinden van de juiste opbergbox kan wat tijd in beslag nemen. Wij zochten voor je uit wat de ervaringen van verschillende gebruikers zijn en kwamen erachter dat Keter brushwood opbergbox die ook als zitplaats te gebruiken is, de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Eén van de opbergbox die in 2020 het meest wordt verkocht, is de Toomax opbergbox.

Opbergbox tuinkussens

Wat is een opbergbox voor tuinkussen?

Tuinkussens staan er om bekend dat ze vrij veel plek in beslag kunnen nemen als je deze op wilt bergen. De meeste tuinkussens zijn groot en omdat je meerdere stoelen hebt, heb je vaak meerdere tuinkussens. Een vereiste bij het opbergen van de tuinkussens is dat je ze droog op moet bergen. Voor veel mensen betekent dit dat je de tuinkussens binnenshuis, in de garage of tuinhuis moet opbergen.

En ja.. misschien heb je hiervoor niet al te veel plek beschikbaar. Veel mensen kiezen er daarom voor om een opbergbox te gebruiken. Een opbergbox is een afgesloten kist met een deksel waarin je tuinspullen op kunt bergen. De box wordt vaak gebruikt voor tuinkussens, maar het is natuurlijk ook mogelijk om andere spullen, zoals speelgoed, dekens of andere producten hier in op te bergen.

Een opbergbox kan bestaan uit meerdere materialen. Zo zijn er houten opbergboxen en opbergboxen van kunststof.

Door een opbergbox te gebruiken kun je onder andere tuinkussen opbergen zonder dat deze nat, vies of beschadigd raken.

Voordelen opbergbox

Het gebruik van een opbergbox voor tuinkussens heeft veel voordelen. Onderstaand lichten we enkele voordelen aan je toe.

 • Katten die ´s nachts op je tuinkussens gaan liggen zijn verleden tijd;
 • Het voorkomt dat je tuinkussens nat en vochtig worden;
 • Het zorgt voor een langere levensduur van de tuinkussens;
 • Bij het opbergen als je de stoelen niet gebruikt, verkleint dit de kans dat de tuinkussens verkleuren als gevolg van de zon;
 • De tuinkussens liggen niet meer in de weg in je garage of tuinhuis;

Waar moet je op letten bij aankoop?

Ben je van plan om een opbergbox voor je tuinkussens te kopen dan zijn er een aantal dingen waar je vooraf rekening mee kunt houden, zodat jij een opbergbox koopt die het meest voldoet aan jou wensen.

Enkele factoren waar je rekening mee kunt houden, lichten we onderstaand aan je toe.

Afmetingen en inhoud

Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een opbergbox is de afmeting en inhoud van een opbergbox. Natuurlijk wil je geen opbergbox die achteraf veel te klein blijkt te zijn. Wat je het beste kunt doen is je tuinkussen opmeten, zodat je in ieder geval zeker weet dat ze in de opbergbox passen.

Is het de bedoeling dat er naast tuinkussens nog meer spullen in de opbergbox worden geplaatst dan is het verstandig om een wat grotere formaat opbergbox te kopen. Dit zorgt er voor dat je de spullen hier in kwijt kan en dat je deksel van de opbergbox kunt afsluiten.

Waterdicht

Vooraf is het verstandig om na te denken of de opbergbox waterdicht moet zijn of dat een waterafstotende opbergbox ook al voldoende is. Of een opbergbox waterdicht moet zijn, is veelal afhankelijk van de plek waar je de opbergbox wilt plaatsen.

Plaats je de opbergbox onder een overkapping dan is een waterafstotende opbergbox voldoende om de spullen in opbergbox droog te houden. Wanneer je de opbergbox niet onder een overkapping plaatst, maar in de buitenlucht dan doe je er goed aan om voor een waterdichte opbergbox te gaan.

Materiaal

Weet jij al uit welk materiaal de opberbox moet bestaan? De meeste opbergbox zijn gemaakt van vlechtwerk/rattan, kunststof of van hout. De meeste kunststof opbergboxen zijn waterdicht. Is de opbergbox gemaakt van vlechtwerk dan zijn deze meestal waterafstotend maar niet waterdicht.

Een opbergbox van hout geeft een wat meer natuurlijke uitstraling in je tuin. Heeft je tuin een natuurlijke uitstraling dan zal een opbergbox van hout hier wellicht het beste bij passen.

Verrijdbaar of niet verrijdbaar

Sommige opbergboxen zijn verrijdbaar door middel van kleine wieltjes. Veel mensen laten de opbergbox op een vaste plek staan waardoor het verrijden niet noodzakelijk is. Ben je van plan om de opbergbox regelmatig te verschuiven dan is het slim om een opbergbox met wieltjes te kiezen. Het verrijden van de opbergbox voorkomt dat je de misschien wel zware opbergbox moet gaan tillen.

Prijs

Verder is het verstandig om na te denken aan het budget wat je aan een opbergbox voor tuinkussen wilt investeren. Als je op internet rondkijkt dan, merk je dat er veel prijsverschillen in opbergboxen zitten.

Goedkopere varianten kosten rond de 65 euro. Voor de wat duurdere opbergboxen betaal je als snel ruim 300 euro. De prijsverschillen ontstaan voornamelijk door het materiaal en de kwaliteit van de opbergboxen. Ben je van plan meerdere jaren gebruik te maken van een opbergbox, dan is ons advies om te investeren in een hoogwaardige kwaliteit opbergbox. Ervaring leert dat je hier jaren langer plezier van hebt.

Beste opbergboxen

Wat zijn nu beste opbergboxen om je tuinkussen in op te bergen? Onderstaand worden de beste opbergboxen aan je toegelicht.

Toomax opbergbox

Wanneer je op zoek bent naar een opbergbox die niet persé waterdicht hoeft te zijn, dan is de Toomax opbergbox een goede keuze. Deze opbergbox is gemaakt van kunststof en heeft een antraciet rotan look.

De opbergbox heeft een afmeting van 120 x 57 x 63 centimeter (inhoud 420 liter) en is voor de meeste tuinkussens geschikt. Het gewicht van deze opbergbox is ongeveer 9 kilogram, waardoor het eventueel verplaatsen weinig inspanning kost. Wat handig is bij het verplaatsen zijn de handvaten die opbergbox heeft.

Omdat de kist niet waterdicht is, kun je deze het beste plaatsen onder een overkapping of binnen opbergen. De opbergbox is wel waterafstotend.

Ervaringen gebruikers

Wij zochten voor je uit wat gebruikers nu eigenlijk van deze opbergbox vinden. Zo valt op bol.com dat de meeste mensen erg tevreden zijn over het product slechts enkele mensen zijn minder tevreden en geven aan dat de kwaliteit minder is. Onderstaand enkele ervaringen van gebruikers:

 • Mooie vormgeving;
 • Goed formaat voor tuinkussens;
 • De meeste mensen geven aan dat de opbergbox van goede kwaliteit is. Slechts enkele gebruikers zijn minder tevreden over de kwaliteit.
 • Makkelijk te monteren;

Opbergbox tuinkussens

Bekijk de prijs!

Keter ontario opbergbox

Ben je op zoek naar een hoogwaardige kwaliteit opbergbox met een natuurlijke uitstraling? Deze Keter ontario opbergbox is dan wellicht geschikt. Deze opbergbox staat bekend als een grote opbergbox met een inhoud van maar liefst 870 liter. De afmetingen van de buitenmaat van deze opbergbox bedragen 147 x 86 x 83 centimeter (lxbxh). Voor de binnenmaat is dit 136 x 78 x 73 (lxbxh).

De opbergbox is gemaakt van kunststof en heeft een grijsachtige / antraciet kleur. Deze opbergbox is waterdicht waardoor je spullen in de opbergbox droog blijven. Vanwege de grootte van deze opbergbox gebruiken veel mensen deze opbergbox niet (alleen) voor tuinkussens. Deze opbergbox is ook prima geschikt om tuingereedschap zoals een heggenschaar of grasmaaier op te bergen.

In vergelijking met veel andere opbergboxen zijn de opbergboxen van Keter van een hoogwaardigere kwaliteit. Dit zie je ook terug in de prijs van deze opbergbox die ruim 239 euro kost.

Ervaringen gebruikers

De afgelopen jaren hebben diverse mensen deze opbergbox aangeschaft. Wij zochten naar de ervaringen van deze gebruikers, waarbij direct al opviel dat vrijwel iedere gebruiker positief is over deze opbergbox. Enkele ervaringen zijn:

 • Makkelijke in gebruik;
 • De prijs is deze opbergbox waard;
 • Ruime inhoud;
 • Makkelijk te monteren;
 • Blijft droog van binnen.

Opbergbox tuinkussens

Bestellen? Klik hier!

MaxxGarden opbergbox

Ben je op zoek naar een mini opbergbox? De opbergbox van Maxx Garden heeft een inhoud van 90 liter en een afmeting van 43 x 44 x 50 (lxbxh).

Deze opbergbox is voornamelijk geschikt voor kleine tuinkussens / zittingkussens en voor het opbergen van speelgoed. Het voordeel van een kleine opbergbox is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Is je tuin niet zo groot en heb je kleine tuinkussens dan kan deze Maxx Garden opbergbox die gemaakt is van kunststof ideaal zijn.

In de product omschrijving staat dat deze opbergbox waterafstotend is. Gebruikers geven zelfs aan dat deze opbergbox waterdicht is.

Ervaringen gebruikers

Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Ideaal voor kleine spulletjes;
 • Compact;
 • Goede prijs

Opbergbox tuinkussens

Bekijk de prijs hier!

Keter brushwood opbergbox

De Keter brushwoord opbergbox is een opbergbox waar je naast het opbergen van spullen ook nog eens op kunt zitten.

Deze opbergbox is gemaakt van duurzaam kunststof en is volledig weersbestendig. De deksel is voorzien van een gasveer waardoor de opbergbox eenvoudig open en dicht kan worden gemaakt. Veel gebruikers geven aan dat de uitstraling van deze opbergbox erg goed is. Dit komt door de verweerde houtlook die deze opbergbox heeft.

Wat handig is aan deze opbergbox is dat dat je deze kunt afsluiten met behulp van een hangslot. Helaas krijg je het hangslot niet meegeleverd maar voor enkele euro’s kun je deze al los bestellen.

De buitenmaten van deze opbergbox zijn 145 x 69,7 x 60,3 centimeter (lxbxh). De binnenmaten zijn 135,5 x 59 x 54,5 centimeter (lxbxh). Hiermee heeft deze box een inhoud van 454 liter.

Mocht je deze waterdichte opbergbox bestellen dan krijg je twee jaar fabrieksgarantie.

Ervaringen gebruikers

Wij zochten op internet voor je uit wat nu de ervaringen zijn van deze opbergbox. Wat direct op viel was de hoge beoordelingen. Uit ruim 20 beoordelingen op bol.com scoort deze opbergbox 4,8 van de 5 sterren. Dit betekent dus dat veel gebruikers tevreden zijn over het product. Onderstaand enkele ervaringen:

 • Dankzij de gasveer blijft de deksel openstaan, zodat je de kussens er in kunt leggen;
 • Doordat deze opbergbox weersbestendig is, hoef je deze in de winter niet naar binnen te halen;
 • Stevig;
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding;
 • De zitplaats is geschikt voor 2 volwassenen.

Opbergbox tuinkussens

Bestel direct!

Waar koop je een opbergbox?

Waar koop je nu een opbergbox voor tuinkussens? Veel meubelzaken verkopen opbergboxen voor tuinkussens. De laatste jaren worden er ook steeds vaker opbergboxen online besteld. Dit heeft een aantal redenen.

 • Het online vergelijken van verschillende opbergboxen is makkelijker;
 • Het assortiment online is vele malen groter;
 • Online bestellen is vaak goedkoper;
 • Veel opbergboxen passen niet in de auto of kunnen zwaar zijn. Dit voorkomt dat je zelf hoeft te sjouwen met een opbergbox.
Thijs
 

>