Vogelpinnen: Wat zijn de ervaringen en hoe te plaatsen?

Ervaringen vogelpinnenWat zijn de ervaringen met gebruik van vogelpinnen, houden ze duiven, kraaien en meeuwen echt weg? Wij zochten het voor je uit of het plaatsen van vogelpinnen echt effect heeft en wat de ervaringen van gebruikers zijn.

Heb jij last van vogels die je schutting, gevel of vensterbank onder poepen en blijf je maar bezig om vogelpoep te verwijderen, dan kan het een goede oplossing zijn om vogelpinnen te plaatsen. Vogelpinnen zorgen er namelijk voor dat vogels niet meer kunnen landen op deze plek.

Vogelpinnen zijn goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen. Gaten boren is niet altijd nodig!
Meer over de ervaringen met vogelpinnen en het plaatsen hiervan vind je in dit artikel.

Klik Hier Voor de Beste Deals!

Wat zijn vogelpinnen?

Je hebt ze vast wel eens gezien, vogelpinnen die op een vensterbank of bovenop een schutting zijn bevestig. Maar wat zijn vogelpinnen precies en waarom werkt het zo goed?

Vogelpinnen, ook wel duivenpinnen genoemd zijn gemaakt van polycarbonaat of RVS en zijn meestal enkele centimeters lang. Meestal zijn ze bevestigd oo een kunststof plaatje. De pinnen zijn zodanig dicht op elkaar bevestigd dat vogels niet kunnen landen op het oppervlak.

Naast het voorkomen van het landen van vogels worden vogelpinnen ook geplaatst om het nestelen van vogels tegen te gaan. Vaak wordt dit gedaan om vogelpoep te voorkomen maar ook om het dak te beschermen. Wellicht dat je nestelende vogels niet wilt weren uit je tuin, daarom zou je als alternatief een nestkastje op kunnen hangen om voor vogels toch nestgelegenheid aan te bieden.

Vogelpinnen waar te plaatsen?

Vogelpinnen je ziet ze regelmatig op en rondom woningen, maar waar kun je ze nu eigenlijk plaatsen? Wij raden je aan om de vogelpinnen alleen te plaatsen op plekken waar je overlast van vogels hebt. Dit bespaart je niet alleen kosten, maar je biedt vogels op deze manier ook nog ruimte om in je tuin te verblijven op plekken waar ze misschien helemaal wel geen overlast veroorzaken.

Onderstaand hebben we voor je enkele plekken opgesomd waar je vogelwering zou kunnen plaatsen.

 • Dakrand
 • Kozijn
 • Poort
 • Schutting
 • Vensterbank
 • Balkon
 • Dakgoot

Vogelpinnen van polycarbonaat of RVS

De meeste vogelpinnen die worden verkocht zijn van polycarbonaat of RVS. Onderstaand vertellen we je wat meer over deze materiaalsoorten en waarom je voor een bepaald materiaal zou kunnen kiezen.

Polycarbonaat

Tot enkele jaren terug kende we nog voornamelijk de vogelpinnen van RVS of andere metaalsoorten. Een nadeel voor veel mensen was dat dit niet voor een mooi uitzicht zorgde. Kijk je dagelijks op de vogelpinnen dan kan dit namelijk als storend worden ervaren.

Een alternatief voor deze RVS pinnen zijn pinnen van polycarbonaat. Deze zijn vrijwel doorzichtig en vallen minder snel op.

Enkele voordelen van polycarbonaat pinnen ten opzichte van RVS pinnen kunnen zijn:

 • Niet gevoelig voor bliksem;
 • Stoort geen Wifi;
 • Niet gevaarlijk voor vogels

RVS

Vogelpinnen van RVS worden ook vaak toepast. Ze zijn sterk en kunnen er voor inbrekers afstotelijk uitzien, waardoor ze misschien wel niet meer over je schutting of poort klimmen.

Kies je voor metalen pinnen dan worden er soms ook pinnen van andere metaalsoorten aangeboden. We raden je aan om te kiezen voor RVS vogelpinnen. Deze gaan niet roesten en veroorzaken hierdoor geen vlekken op de muur, poort of schutting.

Hoe vogelpinnen plaatsen

Het plaatsen van vogelpinnen is heel eenvoudig. Het boren van gaten is hierbij niet eens nodig. Meestal bestaan vogelpinnen uit een strip van tientallen centimeter of enkele meters lang. Is de strip te lang dan kun je deze eenvoudig op maat maken.

Het plaatsen van de strip kan door deze op de ondergrond te lijmen met een transparante siliconenlijm. Deze siliconenlijm is transparant en sterk en zorgt er voor dat de duivenpinnen jarenlang blijven zitten.

Voor bredere oppervlakten kan het mogelijk zijn dat je een dubbele rij vogelpinnen moet plaatsen om voldoende effect te krijgen. Lees daarom altijd de productinformatie wat de afmetingen van het product is.

Beste vogelpinnen + ervaringen

Wat zijn de beste vogelpinnen? Onderstaand maken we de beste vogelpinnen voor je inzichtelijk. In de selectie naar de beste vogelpinnen hebben we voor je de beste vogelpinnen van kunststof en RVS voor je inzichtelijk gemaakt.

Prixxs vogelpinnen kunststof

De Prixxs vogelpinnen / duivenpinnen zitten op een 335 mm lange stip die gemaakt is van polycarbonaat kunststof. Ook de pinnen bestaan uit hetzelfde materiaal en zitten 32 mm van elkaar waardoor het voor vogels onmogelijk is om hier op te zitten. De pinnen zijn 110 mm lang en hebben onderin een doorsnede van 3 mm. Richting het uiteinde van de pinnen wordt deze doorsnede steeds smaller tot een doorsnede van 1 mm.

Het voordeel van deze strip + pinnen is dat deze transparant zijn. Hierdoor vallen ze minder snel op. Op de strip zitten in

Het monteren van deze strip kan vrijwel op iedere ondergrond met transparante siliconenlijm. We raden je aan om transparante lijm te gebruiken omdat het kunststof ook transparant is. Deze duivenwering gaat minimaal 10 jaar mee dus je hebt er jaren plezier van.

Onderstaande video laat je zien hoe je deze vogelpinnen moet plaatsen en wat de voordelen hiervan zijn.

 

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die deze vogelpinnen hebben de volgende ervaringen:

 • Goede lijm;
 • Pinnen vallen nauwelijks op;
 • Doet wat het moet doen.

Ervaringen vogelpinnen

Bestel direct!

Wil je duivenpinnen inclusief montagekit bestellen, zodat je deze zelf met de juiste kit kunt bevestigen, dan raden we je aan om de onderstaande vogelpinnen + kit te bestellen.

Bestel duivenpinnen + montagekit

Prixxs RVS duivenpinnen

Ga je liever voor RVS duivenpinnen, dan zijn de RVS duivenpinnen van het merk Prixxs waarschijnlijk voor jou geschikt.

De duivenpinnen van RVS zijn op een 335 mm lange strip van Polycarbonaat kunststof aangebracht. De onderlinge afstand van de pinnen is 32 mm waardoor vogels hier niet op kunnen landen. De pinnen zijn 110 mm lang en op een basisstrip zitten 20 pinnen. De doorsnede van de pinnen is 1,42 mm.

De montage gaat op dezelfde manier als de kunststof duivenpinnen welke op bijna alle ondergronden zijn te plaatsen. Ook voor de RVS pinnen geldt dat ze met of zonder transparante siliconenlijm te bestellen zijn.

Het voordeel van het materiaal RVS is dat de duivenpinnen niet gaan roesten. Na het plaatsen van deze duivenwering heb je er minimaal 10 jaar plezier van.

Ervaringen gebruikers

Wij zochten wat de ervaringen van de RVS vogelpinnen zijn. Als je de beoordelingen op bol.com mag geloven dan zijn de meeste gebruikers erg tevreden. Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Makkelijk te monteren met de speciale lijm;
 • Roestvast;
 • Goede kwaliteit;
 • Goedkoop;
 • Pinnen buigen niet;
 • Werkt prima!

Ervaringen vogelpinnen

Bestel direct!

Waar zijn vogelpinnen nog meer voor geschikt?

Naast dat vogelpinnen vogels weren, ervaren gebruikers dat ze nog meer functionaliteiten hebben.

Inbrekers

De RVS vogelpinnen kunnen er voor zorgen dat inbrekers minder snel over je erfafscheiding af klimmen. Ze zien de pinnen en zullen het wellicht vermijden om hier overheen te klimmen.

Katten

Vogelpinnen kunnen er ook voor zorgen dat katten niet meer over de schutting of over de muur kunnen lopen. Heb je last van katten in je tuin die misschien wel via de buren je tuin in komen, dan kan het plaatsen van vogelwering een oplossing zijn.

Vogelpinnen waar kopen?

Waar kun je vogelpinnen kopen? Wij zochten het voor je uit.

Bol.com

Bij bol.com worden veel vogelpinnen verkocht en is het aanbod vogelpinnen erg groot. Zo worden er vogelpinnen van verschillende merken aangeboden en van verschillende afmetingen. Bekijk je de reviews van deze vogelpinnen dan valt het op dat deze door gebruikers positief worden beoordeeld.

Het voordeel van bestellen bij bol.com is de snelle levering + gratis verzendkosten. Hierdoor hoef je de deur niet uit om de vogelpinnen te kopen. Regelmatig zijn er ook vogelpinnen bij bol.com in de aanbieding en door het grote assortiment zijn de prijzen makkelijk met elkaar te vergelijken.

Bekijk het assortiment!

Praxis

Bij Praxis is het aanbod duivenpinnen slechts beperkt. De duivenpinnen die hier worden verkocht bestaan uit RVS pinnen en bestaan uit stroken van 32 centimeter.

Hornbach

Bij Hornbach heb je de keuze uit duivenpinnen van RVS en van kunststof. De stroken zijn 50 centimeter lang en zijn van het merk Starx.

Action

Duivenpinnen worden ook wel eens bij Action verkocht. Action staat bekend om hun wisselende voorraad en het is maar de vraag of ze deze jaarrond op voorraad hebben. Wij hebben ze in ieder geval nog nooit bij Action in de schappen gezien.

Thijs
 

>