Kunststof kippenhok: Dit zijn de beste kunststof kippenhokken!

Kunststof kippenhokIn dit artikel vertellen we je wat de beste kunststof kippenhokken zijn en waar je bij het aanschaffen van een kunststof kippenhok op moet letten. Veel mensen schaffen een kunststof kippenhok aan omdat kippen hierdoor minder last krijgen van bloedluis. Waarom dit zo is vertellen we je tevens in dit artikel.

Wanneer je op zoek bent naar een kunststof kippenhok, dan zul je wellicht merken dat het aanbod vrij beperkt is. In winkels worden nauwelijks kunststof kippenhokken verkocht en online is het aanbod beperkt. Desondanks hebben we toch de beste kippenhokken voor je op een rijtje kunnen zetten en vertellen we je waar je deze het beste kunt kopen.

Bekijk Hier de NR1 Kunststof Kippenhok!

Waarom een kunststof kippenhok?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je een kunststof kippenhok zou kunnen aan schaffen. De ene gebruiker doet dit omdat hij of zij een kunststof kippenhok mooi vindt. De andere gebruiker doet dit vanwege praktische redenen waar we onderstaand iets meer over vertellen.

Kunststof kippenhok tegen bloedluis

Regelmatig komt het voor dat er bloedluizen nestelen in een kippenhok. Dit komt voornamelijk voor bij kippenhokken van hout omdat bloedluizen zich hierin kunnen nestelen. Bloedluizen zorgen bij kippen voor veel irritatie. Kippen gaan hierdoor ander verdrag vertonen door elkaar te pikken en kunnen eieren gaan leggen op de grond in plaats van in het nest.

Het komt ook voor dat kippen huidirritaties krijgen en hun veren gaan verliezen. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Nu zijn er wel allerlei middelen die je kunt gebruiken tegen bloedluizen, zoals dit middel. Maar de kans is groot dat bloedluizen op termijn weer terug komen.

Wil je voorgoed van bloedluizen in je kippenhok af zijn, dan is een kunststof kippenhok aanschaffen een goede manier. Bloedluizen kunnen zich namelijk niet nestelen in kunststof.

Stevig

Verder is een kunststof kippenhok bijna niet kapot te krijgen. Je ziet vaak dat kippenhokken van hout na enkele jaren beginnen met rotten en uit elkaar vallen. De levensduur van kunststof kippenhokken is hierdoor vele malen langer een kippenhok van hout.

Makkelijk schoon te makken

Een kunststof kippenhok is bovendien handig schoon te maken. Uitwerpselen van kippen trekken niet in het materiaal zoals dit bij hout wel het geval is. Voor wie een schone kippenhok wil is een kunststof kippenhok ideaal.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Wanneer je van plan bent om een kippenhok van kunststof te kopen, dan zijn er enkele dingen waar je bij de aanschaf rekening mee moet houden. Onderstaand benoemen we enkele aandachtspuntjes.

Goede luchtcirculatie

Bij het kopen van een kunststof kippenhok is het belangrijk dat je er op let of er een goede luchtcirculatie aanwezig is. Dit voorkomt dat er condensvorming optreedt in het kippenhok. Niet alle kunststof kippenhokken beschikken over deze goede ventilatie en dat is wel belangrijk voor jouw kippen!

Aantal kippen

Bepaal vooraf hoeveel kippen je wilt gaan houden. Dit is belangrijk want een kippenhok moet niet te klein zijn. Het zou jammer zijn als je een kippenhok hebt aangeschaft waarna blijkt dat deze eigenlijk veel te klein is.

Legnest

In een kippenhok is het belangrijk dat je voor kippen een plek hebt, waar ze hun eieren kunnen leggen. Bij het kopen van een kippenhok kun je er op letten of er een legnest in het hok aanwezig is. Dit voorkomt dat jezelf nog een legnest moet maken of dat je er een aan moet schaffen.

Zitstokken

Kippen slapen ’s nachts graag op een zitstok. Het is daarom belangrijk dat een kippenhok over een zitstok beschikt. Bij de aanschaf van een  kippenhok zou je er daarom op kunnen letten of een zitstok aanwezig is.

Met of zonder buiten ren

Wil je alleen een kippenhok kopen of een kippenhok met een buiten ren, zodat kippen buiten in hun hok kunnen scharrelen? Voor je een kippenhok gaat kopen, is het belangrijk dat je weet wat je precies wilt kopen.

Beste kunststof kippenhok

Onderstaand hebben we de beste kunststof kippenhokken voor je weergegeven. We hebben een selectie gemaakt van enkele kunststof kippenhokken die mogelijk voor jou geschikt zijn om aan te schaffen. Wij lichten deze kunststof kippenhokken kort aan je toe.

Kerbl kunststof kippenhok

De Kerbl kunststof kippenhok is een goed verblijf voor je kippen. Het kippenhok zorgt er voor dat kippen warm en droog binnen kunnen zitten en dat ze zich veilig voelen.

Het kippenhok beschikt over twee deuren die kunnen worden geopend. Het kippenhok is gemaakt van 60% gerecycled kunststof en bestaat voor 40% uit hout. Het kippenhok is waterdicht en biedt voldoende isolatie.

Het schoonhouden van dit kippenhok gaat erg makkelijk en snel. Er blijven geen onaangename geuren achter in het kippenhok.

De afmetingen van het kippenhok zijn 137 x 73 x 83 centimeter (B x D x H). Bovendien beschikt dit kippenhok over 2 legnesten en 2 zitstokken. Aan voldoende ventilatie is zeker gedacht! Zo beschikt de kippenhok over een schuifraam voor een optimale luchtcirculatie.

Bestel je deze kippenhok dan moet je deze zelf nog monteren. Dit gaat erg eenvoudig met de bijgeleverde handleiding en voor gemonteerde gaten.

Kunststof kippenhok

Bestel hier voordelig!

Woodland Urban kippenhok Knappa

Het Duvo+ Wooadland Urban kippenhok staat er om bekend dat het hok eenvoudig in elkaar te zetten is. Dit komt vanwege het handige kliksysteem waar geen extra gereedschap voor nodig om het hok in elkaar te zetten.

Het kippenhok is gemaakt uit sterk en duurzaam Volkern materiaal en handig te reinigen. Hierdoor is dit kippenhok zeer onderhoudsvriendelijk.

Het kippenhok beschikt over een deurtje wat je kunt sluiten en wat als loopplank voor de kippen fungeert. Bestel je deze kippenhok dan wordt deze geleverd met een zitstok en dubbele legbak die prima toegankelijk is voor zowel de kippen als de eigenaar die de eieren moet rapen.

De afmetingen van het kippenhok zijn 125 x 73 x 83 centimeter.

Beste kunststof kippenhok

Bestel direct!

Wat kost een kunststof kippenhok?

Voor een goede kunststof kippenhok betaal je al snel enkele honderden euro’s. Gemiddeld ligt de prijs van een kippenhok tussen de 150 en 600 euro. De prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de kwaliteit, afmetingen en functionaliteiten.

Voor wie graag jarenlang plezier wil hebben van een kunststof kippenhok, adviseren we om te investeren in een goede kwaliteit kippenhok met een goede luchtcirculatie.

Waar kunststof kippenhok kopen?

Het kopen van een kunststof kippenhok is niet altijd even handig. Zo zijn er diverse winkels die geen kunststof kippenhokken in het assortiment hebben, maar alleen kippenhokken van hout.

Op internet worden enkele kunststof kippenhokken aangeboden. Een website waar enkele kunststof kippenhokken worde aangeboden is bol.com. Bestel je hier je kippenhok dan wordt deze binnen enkele werkdagen gratis bij je thuis geleverd.

Bekijk het aanbod op bol.com!
Thijs
 

>