Beste ophangsysteem voor bezems: Bekijk de top 3!

Beste ophangsysteem voor bezemIn dit artikel vertellen we je wat het beste ophangsysteem is voor bezems. Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het verstandig is om je bezem en ander tuingereedschap op te hangen. Zo meteen lichten we enkele redenen aan je toe.

Ben je van plan om een ophangsysteem voor bezems aan te schaffen dan zijn er allerlei factoren waar je rekening mee kunt houden. Kies je voor een ophangsysteem wat werkt door middel van een kliksysteem of  kies je voor een ophangsysteem met haken. Zo zijn er nog enkele factoren meer waar je over na kunt denken.

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel welk ophangsysteem je het beste kunt aanschaffen, zodat deze voldoet aan je wensen.

Bestel voordelig een ophangsysteem voor een bezem!

Waarom een bezem ophangen?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het is aan te raden om je bezems en andere tuingereedschap op te hangen. De belangrijkste reden is misschien wel de veiligheid. Wanneer je een bezem los op de grond zet kan deze omvallen en zou je hierover kunnen struikelen. Door een bezem op te hangen voorkom je dit.

Een andere reden is dat het ophangen van een bezem en ander (tuin)gereedschap ruimtebesparend werkt. Door het plaatsen van een ophangsysteem hangt je bezem tegen een muur of wand.

Het ophangen van een bezem is ook beter voor de bezem. Vooral voor zachte bezems is het ophangen aan te raden, omdat de bezem hierdoor een langere levensduur heeft dan wanneer deze continue op de grond staat.

Waar op letten bij het kopen?

Ga je een ophangsysteem voor een bezem of ander tuingereedschap kopen, dan zijn er allerlei factoren waar je rekening mee kunt houden. Onderstaand lichten we er enkele aan je toe zodat je vóór de aankoop hier over na kunt denken.

Kliksysteem en/of haken

De meeste ophangsystemen voor bezems werken door middels van een kliksysteem. De bezem druk je met de steel in het kliksysteem en je bezem is bevestigd aan de wand. Het systeem werkt erg handig en de bezem is hier ook weer eenvoudig uit te halen.

Een andere manier om je bezem en tuingereedschap op te hangen is door middel van een haak. Voor bezems komt deze manier van ophangen minder vaak voor dan bij tuingereedschap dat beschikt over een kruk op de steel.

Er zijn ook systemen die over beide van deze bovenstaande opties beschikken.

Aantal plaatsen

Waar je ook over na kunt denken is hoeveel ophangplaatsen er moet zijn voor je tuingereedschap. Wil je ook een schop, hark, riek en misschien wel ander tuingereedschap ophangen, dan heb je een ophangsysteem nodig met minimaal 5 of meer ophangplaatsen.

Materiaal

Een ophangsysteem kan bestaan uit diverse materialen. Hierbij kun je denken aan RVS, hout of kunststof. Een ophangsysteem van RVS en hout zijn meestal vrij stevig. Een ophangsysteem van kunststof is ook redelijk bestand tegen een stootje en is vaak voordeliger in de aanschaf.

Ophangsysteem of losse kliksysteem / haken

Om je bezem te kunnen ophangen bestaan er ‘vaste’ ophangsystemen die meestal beschikken over 4 of 5 kliksystemen.

Het is ook mogelijk om losse kliksystemen of haken aan te schaffen. Deze kun je bevestigen aan de wand of muur. Het voordeel van losse kliksystemen is dat je niet afhankelijk bent van het aantal kliksystemen of haken op het ophangsysteem.

Het voordeel van een complete ophangsysteem is dat deze vaak voordeliger in de aanschaf is, dan het kopen van losse kliksystemen of haken.

Wil je ook een handveger en blik op kunnen aanhangen aan het ophangsysteem, dan raden we je aan om te kiezen voor een ophangsysteem met kliksysteem en haken. De bezem kun je bevestigen in het kliksysteem en je handveger en blik kun je ophangen aan de haken.

Draagkracht

Ga je tuingereedschap op hangen van RVS of metaal dan is het goed om te letten op het maximale draaggewicht van het ophangsysteem. Zorg er voor dat het ophangsysteem het gewicht van je gereedschap kan dragen.

Beste ophangsysteem voor bezems

Onderstaand hebben we de 3 beste ophangsystemen voor bezems voor je weergeven. Gebruikers hebben deze ophangsystemen op internet hoog beoordeeld, waardoor je er vanuit kan gaan dat je met deze ophangsystemen een kwalitatief goed product in huis haalt.

Zazo Luxe Multifunctioneel bezem steel ophangsysteem

De Zazo ophangsysteem is een ophangsysteem voor binnenshuis maar ook voor in de garage om bezems en tuingereedschap op te hangen. Door je gereedschap hier in op te bergen, blijft het gereedschap bij elkaar en raakt het minder snel beschadigd.

Het ophangsysteem bestaat uit 5 klemmen en rubberen stoppers die zichzelf automatisch aanpassen aan de dikte van de steel. Tevens beschikt het ophangsysteem over 6 handige haakjes om klein handgereedschap aan op te hangen.

Het ophangsysteem is geschikt voor kelders, garages en tuinhuisjes en wordt geleverd inclusief montagemateriaal voor bevestiging aan de muur. De afmetingen van het ophangsysteem zijn 44 x 6,5 x 7 centimeter (L x B x H). Het materiaal bestaat uit kunststof en rubber.

Op bol.com scoort dit product uit 11 beoordelingen 4,7 van de maximaal 5 te behalen sterren. Lees hier de reviews over dit product.

 

Beste ophangsysteem voor bezem

Bestel direct!

Bezemhouder RVS

De RVS bezemhouder is het ideale product om bezems en ander tuingereedschap op te hangen. Met deze bezemhouder hang je gereedschap overzichtelijk op.

Het product is gemaakt van hoogwaardig RVS en gaat niet roesten of oxideren. De rubberen klemmen die op het ophangsysteem zijn bevestigd zijn sterk en duurzaam. De driehoek-gesp en het bladvormige tandwiel passen zich automatisch aan op basis van de dikte van de steel.

Het draaggewicht van dit product is 13,5 kilogram. Ophangen kan door middel van een zelfklevend materiaal. Dit kan alleen bij een glad oppervlak. Door middel van boren en schroeven kun je het ophangsysteem bevestigen op een ruw oppervlak. De afmetingen van dit product zijn 50 x 4 x 4 centimeter (L x B x H). Het ophangsysteem wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal.

Op bol.com wordt dit product door 16 gebruikers beoordeeld op 4,7 van de maximaal 5 te behalen sterren. Lees hier de reviews.

Beste ophangsysteem voor bezem

Bestel direct!

Honest Living – Bezem & Tuingereedschap Ophangsysteem RVS

De Honest Living ophangsysteem is een handig ophangsysteem voor bezems en ander gereedschap. Gereedschap kun je dankzij dit ophangsysteem netjes ordenen, zodat het gereedschap niet meer in de wegstaat.

Het systeem heeft een uniek design en is gemaakt van roestvrij staal. Bovendien is het systeem makkelijk te monteren en voorzien van 5-anti-slip rubbers en 4 sterke haken. Voor de meeste huishoudens biedt dit voldoende mogelijkheden om bezems en/of ander gereedschap op te bergen.

De afmeting van het ophangsysteem is 48 x 4 x 4 centimeter en heeft een draagkracht van 20 kilogram. Het systeem wordt geleverd met 2 schroeven en 2 muurpluggen.

Op bol.com wordt dit systeem door 19 gebruikers beoordeeld op 4,8 van de maximaal 5 te behalen sterren. Lees hier de reviews!

 

Beste ophangsysteem voor bezem

Bestel direct!

Wat kost een ophangsysteem voor bezems?

Een ophangsysteem voor een bezem kost gemiddeld tussen de 15 en 30 euro. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit, het materiaal en het aantal ophangplaatsen voor je bezem en (tuin)gereedschap.

Wij raden je aan om te kiezen voor een goede kwaliteit ophangsysteem omdat je hier jarenlang plezier van hebt.

Waar kopen?

Een ophangsyteem voor een bezem kun je kopen in een bouwmarkt of bij Blokker. In de winkel is het assortiment zeer beperkt.

Online is het aanbod een stuk groter. Een online platform met een groot aanbod ophangsystemen voor bezems is bol.com. Het voordeel van bol.com is dat je de ophangsystemen in prijs en kwaliteit met elkaar kunt vergelijken. Bovendien hebben veel gebruikers een review achterlaten, waardoor je kunt zien wat gebruikers van het ophangsysteem vinden en wat de voor- en nadelen zijn.

Bekijk hier het aanbod op bol.com!

Opbergrek tuingereedschap

Een nadeel van het plaatsen van een ophangsysteem is dat er meestal gaten moeten worden geboord om het systeem op te hangen. Dit zou een reden kunnen zijn waarom mensen af zien van een ophangsysteem. Als alternatief zou je een opbergrek kunnen gebruiken voor (tuin)gereedschap. Dit is een soort rek waar je het tuingereedschap in kunt plaatsen.

Het tuingereedschap staat stevig in het opbergrek en valt hierdoor niet zomaar om.

Bekijk hier de opbergrek! 

Thijs
 

>